top of page
Pagetop
dom_logo_strip1l_edited_edited.png
Midday_logo_highres1.png
dom_logo_strip1r_edited_edited.png

THE DEMON OF MIDDAY

KUINKA TAPPAA VIHOLLINEN JOS SE OLET SINÄ ITSE?
Lyhytelokuva demonin riivaamasta nuoresta naisesta etsimässä parannuskeinoa eristäytyneeltä noidalta.

Allegoria vakavasta masennuksesta ja psykoterapian saavuttamattomuudesta.
Top-info

The Demon of Midday interwines visually stunning fantasy tropes with an allegory of depression, creating a touching portrayal of a struggle for health.

dom_w24g_fernarena1.jpg

The Demon of Midday

The Demon of Midday kertoo Fernin, nuoren demonin riivaamaan naisen tarinan. Musta henkiolento repii Fernin sielua olemattomiin pala kerrallaan, ja Fern ystävineen yrittää löytää apua. Pelottava Baba Yaga -noita suostuu auttamaan, mutta parannuskeino on vaarallinen - ja ensin Fernin pitää todistaa uskaltavansa taistella demonia vastaan.

Midday on fantasia-seikkailutarina, mutta myös allegoria masennuksesta ja avun saamisen - ja vastaanottamisen - vaikeudesta. Tarina perustuu ohjaajan omaan kokemukseen masennuksesta. The Demon of Midday haluaa näyttää, ettei sairaus ole heikkoa tai häpeällistä - päinvastoin, kamppailu on merkki vahvuudesta ja sitkeydestä, kyvystä kohdata musertava tilanne ja selviytyä.

Midday sijoittuu lähes-nykymaailmaan, jossa taikuus ja yliluonnolliset olennot ovat totta, symboloiden psykologisia tekijöitä kuten persoonallisuutta, tavoitteita tai pelkoja.  Midday yhdistää itäeurooppalaisen kansanperinteen elementtejä moderniin länsimaiseen fantasiatyyliin. Tarinankerronta käyttää kauhua, nopeatempoista seikkailua ja draamaa; elokuvassa on vahva naispääosa ja sävykkäitä sivuhahmoja.

Review
Info2

Yleistä

The Demon of Midday on 35-minuuttinen, englanninkielinen tsekkiläis-suomalainen kansainvälinen yhteistuotanto, jossa tuotantoarvot ovat poikkeuksellisen korkeat opiskelija/indielyhytelokuvaksi. Näyttelijät ovat ammattilaisia ja opiskelijoita useista eri maista ja elokuva tähtää laajaan yleisöön sekä genre- että mainstream-festivaaleilla ympäri maailmaa.

Midday kuvattiin 2022 Prahassa, Tsekissä, kaupunkia ympäröivissä kauniissa puistoissa ja historiallisissa 1700-luvun rakennuksissa. Jälkituotanto - leikkaus, äänisuunnittelu ja sadat digitaaliset taikatehosteet tehtiin Suomessa vuoden 2023 aikana. Elokuva on ohjaaja-käsikirjoittaja Fýr Romun lopputyö Prahan tunnettuun Famu International -elokuvakouluun.

Middayn työryhmä koostuu yli sadasta elokuva-alan ammattilaisesta, opiskelijasta ja harrastajasta 15 eri maasta. Tuotannossa oli indie-elokuvalle poikkeuksellisia piirteitä: kaikissa ahdistavissa kohtauksissa käytettiin läheisyyskoordinaattoria ja ekologiseen kestävyyteen pyrittiin käyttämällä kierrätysmateriaaleja lavasterakennuksessa sekä ei-kertakäyttötarvikkeita ja vegaaniruokavaihtoehtoa ruokailuissa.

Genre: Fantasia/draama   Kesto: 34:06  Kieli: Englanti
Esitysformaatit: 4K/2K Stereo h.264/DCP   Kuvasuhde: 2.39:1

dom_w24g_gate1.jpg
Trailer

The Demon of Midday - Traileri

Media
OHJAAJA-KÄSIKIRJOITTAJA
LEIKKAAJA
VFX-SUUNNITTELIJA
TUOTTAJA
KUVAAJA
SÄVELTÄJÄ
Contact
YHTEYSTIEDOT

Sleeper Service Productions

hmr@iki.fi

© 2024 by Fýr and Sleeper Service Productions

I'm a currently unneeded info line. Smile if you see me!

DOM_logo_famu_edited_edited.png
bottom of page