top of page

Tarina

Middayn maailma muistuttaa paljon omaa todellisuuttamme. Vuosi on 2022, on poliittisia ongelmia, ilmastokriisi ja työttömyyttä. Yksi merkittävä ero maailmoissa on - yliluonnollinen on luonnollista. Ihmiset ovat normi, mutta muutkin olennot ovat mahdollisia, ja ihmisten seassa kulkee muodonmuuttajia, haltioita, selvänäkijöitä, henkiä, peikkoja, demoneita.

Taikuus ei kuitenkaan ole jokapäiväistä. Magia tarvitsee paljon energiaa, ja sen oppiminen aikaa. Käytännössä loitsut ovat niin harvinaisia, että sellaisen näkijät ottaisivat puhelimensa esille ja kuvaisivat tapahtuman. Viime vuosien trendinä on ollut siirtymä pois magiasta, kohti tiedettä, joka on nopeampaa ja helpompaa tuottaa. Monet maagikot ovat muuttaneet syrjäisiin paikkoihin, kaupunkien ulkopuolelle, turvaan politiikalta. "Salatiede" on suosittu visailujen aihealue.

Tarinan keskiössä on demonin riivaama Fern. Hän sinnittelee pahenevia hyökkäyksiä vastaan, kunnes huomaa, ettei selviä ilman apua. Ystäviensä tukemana Fern lähtee pelottavalle matkalle, joka vie fyysisesti noidan luokse, mutta psyykkisesti paljon pidemmälle.

Midday_snap_prev_07_arena_edited.jpg

Midday on seikkailukertomus ja rakkaustarina. Sankari kohtaa matkallaan tehtäviä, hirviöitä, mahdottomia haasteita ja vääriäkin vastauksia, mutta kaiken lähtökohtana on rakkaus. Elokuvan taustalla on vakava aihe, josta puhutaan liian vähän ja arkaillen. Middayn tarkoituksena on herättää ajatuksia ja helpottaa masennuksesta puhumista. Fantasiagenren valinta oli helppoa ja loogista – seikkailullisuus ja maagisuus tuovat kepeyttä, etäännyttävät rankkaa aihetta omasta todellisuudesta ja toivottavasti näin helpottavat siitä puhumista.

”Haluaisin katsojien muistavan, että aiheen tärkeydestä ja rankkuudesta huolimatta, tai ehkä juuri sen takia, elokuvasta saa myös vain nauttia. Hauskuusin on tärkeää. Syvälliset, vakavat kohtalot ovat kiehtovia ja voivat tuoda palkintoja, mutta leffantekijä riemuitsee, kun saa tehdä Spielberg-tyyppistä seikkailua.”

Midday_snap_prev_11_gate_edited_edited.j
YHTEYSTIEDOT

Sleeper Service Productions

hmr@iki.fi

Fýr Romu

fyr@iki.fi

© 2021-2023 by Fýr ja Sleeper Service Productions

bottom of page